Як називається віра в силу Всесвіту?

0 Comments 04:03

Слово «пантеїзм» походить від давньогрецьких слів παν (пан) – «все, всякий» і θεός (теос) – «бог, божество». У пантеїзмі знаходить вираз концепція: «Бог» найкраще розуміється на зближенні з Всесвітом.

Слово "теомонізм", богоєдність, складається з тих же коренів, що і "монотеїзм" – єдинобожжя, але у зворотному порядку: не єдиний Бог, а єдність у Бозі. Теомонізм означає не просто віру в єдиного Бога, а об'єднання самих вір на основі єдиного предмета віри.

В основі вчення Заратустри — вільний моральний вибір людиною благих думок, благих слів та добрих діянь. У давнину та ранньому середньовіччі зороастризм був поширений переважно біля Великого Ірану.

Агностицизм (від ін. -грец. ἄγνωστος – непізнаваний) – філософська концепція, згідно з якою світ непізнаваний і люди не можуть знати нічого Достовірного про дійсну сутність речей, позиція релігійного агностицизму полягає в тому, що люди не можуть знати нічого достовірного про Бога (або богів).

Related Post

Як зробити щоб швидше зійшло насінняЯк зробити щоб швидше зійшло насіння

Для підвищення схожості достатньо 10-15 хвилин потримати насіння у склянці з горілкою, а потім ретельно промити у проточній воді. Існують ще один цікавий спосіб поліпшення властивостей посівного матеріалу – барботування,

Як стати отриматиЯк стати отримати

Що потрібно зробити, щоб отримати закордонний? Що потрібно підготувати для оформлення закордонного паспорта недієздатному фото одержувача послуги паспортні дані одержувача послуги паспортні дані опікуна чи піклувальника дані акта про призначення

Як можна відповісти на запитання, скільки тобі роківЯк можна відповісти на запитання, скільки тобі років

Як відповісти на запитання, скільки років? Найпростіші варіанти у відповідь на "Скільки тобі років?": Мої роки моє багатство. І ділитися я з ним не збираюся. Стільки не живуть. Втратив паспорт,