У сучасній кухні словом «спекотне» часто називають страву, більше схожу на угорський гуляш – м'ясо, тушковане з картоплею, іншими овочами та спеціями після попередньої обсмажування або без неї. Воно подається з великою кількістю бульйону і без додаткового гарніру (часто в горщику).
Проте в основі обох страв лежать однакові інгредієнти – картопля та курка, які готуються гасінням. Те саме страву прийнято називати рагу в центральній частині Росії. І, згідно з словником Ожегова, будь-яка людина має повне право назвати так тушковані шматочки м'яса, риби або овочів.
Тушковане м'ясо (тушонка) – консервований м'ясний продукт, який одержують зі стерилізованого м'яса, приготованого у власному соку. Тушонка як продукт повністю готова до самостійного вживання, може входити до складу інших страв.
Картопля, або паслін бульбоносний (лат. Solánum tuberósum), – Вид багаторічних бульбоносних трав'янистих рослин з роду Пасльон (Solanum) сімейства Пасльонові (Solanaceae). Бульби картоплі є важливим харчовим продуктом.