В Азербайджані, Вірменії та Туреччині ці кульки називають кюфта чи кёфте, у Греції – кефтедес, в Іспанії – аранчіні, у Швеції – четтбуляр, у Голландії – біттерболени, в Італії – польпетті, у Німеччині – кенігсберзькі клопси. Мітболи є практично в кожній кухні світу.19 Jul 2019
Кюфтою називають вигляд тюфтель, найчастіше приготованих з баранячого фаршу. Слово "кюфта" походить від перського слова kūfta, що означає "подрібнювати" або "м'ясні кульки". Ця страва традиційно для Близького Сходу та Південної Азії.
Тефтелі трохи менше м'ячика для пінг-понгу, але не більше 60 грам, а фрикадельки за розміром з ніготь великого пальця і важать 15-20 грам. Крім того, фрикадельки роблять тільки з м'яса чи риби, а тефтелі бувають овочевими: тоді замість хліба додають попередньо зварену кашу – гречку, пшоно чи рис».