Кази-карта – популярна в Казахстані та Киргизстані страва, дуже схожа на скандально знаменитий чучук. Кази також є кінською кишкою, заповненою кінським м'ясом та жиром з ребер, які приправляють часником та спеціями. Карта – це кінська товста кишка, вивернута навиворіт жиром всередину.Jan 24, 2016
Поступово словом «кишка» стали називати переважно такий тип ковбаси, а традиційну кишку «перейменували» на кров'янку (білор. кров'янка).
Баранські кишки – нутрощі туші барана, його кишечник. Субпродукт, який вважається делікатесним у деяких східних, азіатських країнах та на Кавказі. Кишки часто використовуються для заповнення різними начинками та як оболонка для ковбасних виробів. Харчова цінність на 100 р.
Свиняча кишка або черева – це натуральна оболонка з свинячої кишки, в яку поміщають ковбасний фарш. Черевий називають кишки домашніх копитних тварин, що використовуються у виробництві м'ясних виробів.