Чарка для яєць предмет столового посуду, призначений для сервірування варених яєць.
Для яйця у шкаралупі предмет називається просто підставка для яйця, а для яйця, звареного в мішечок (без шкаралупи) – пашотниця, або кодлер. Існує певний етикет подачі готових яєць, а також страв, у яких основним інгредієнтом служить яйце: Яйця, зварені круто, як правило, подають на сніданок.
– Для варіння яєць потрібно використати невелику каструлю. Вода має повністю покривати яйцяа не заповнювати каструлю до верху. – Щоб уникнути розтріскування шкаралупи, можна з тупого кінця яйця зробити в ньому прокол голкою – таким чином, повітря з повітряного міхура в яйці буде під час варіння виходити із нього.
Багато людей вважають підставку для яєць некруто дуже дивним предметом, тому що не розуміють, як є м'яке яйце і не забруднитися.Як з'їсти яйце у підставці
- Яйце в шкаралупі потрібно поставити в підставку.
- Взяти гострий ніж та зрізати їм верхівку.
- Тепер можна брати ложечку та з'їдати вміст.