Норі – це особливі водорості з широким щільним листям, яке японські кулінари використовують для приготування ролів – саме в них загортають шматочки риби разом із грудочками рису, овочами.
Класичний варіант приготування, це загортати роли і суші в нори листя. Норі – це водорість роду порфіру. Вона відноситься до червоних водоростей, але лист норі в результаті виходить зеленувато-чорним. Природні місцеперебування водорості розташовані в океані, але є також і ферми з її вирощування.
Органічний логотип ЄС ще називають «Зелений лист» або «Євро лист». З 2010 року органічному сільському господарству в Європі почали приділяти дедалі більше уваги. Планується, що до 2030 року 25% сільськогосподарських угідь ЄС оброблятимуть органічно.
Іншим важливим інгредієнтом для приготування багатьох видів суші і ролів є листя водоростей – норі.