Шпик солоний чи копчений. Використовується жировий прошарок свинячої туші. Солоний шпик піддається лише посолу, а копчений – копчення холодним методом.
Типи
- Копіння африканської риби
- Американське барбекю (копчене)
- Бекон
- Сільська шинка
- Фіндонська пікша
- Кацуобусі
- Пастрома
- Копчена качка
Каслер. Свиняча шия гарячого копчення.
Види м'ясних копченостей
- Рулет. Готується з стеген, з яких попередньо видалені всі кістки. …
- Корейка. Використовується частина спини свинячої напівтуші. …
- Грудинка. Готується з грудобрюшної частини свинячої туші разом із ребрами та хрящами. …
- Бекон. …
- Карбонад. …
- Буженина. …
- Шийка. …
- Шинка.