Moutarde de Dijon) – традиційна французька гірчиця, названа на честь міста Діжона в Бургундії.
У Франції діжонська гірчиця представлена понад 20 сортами. Вона виробляється гірчиця з очищеного насіння чорних або сизих сортів та розбавляється виноградним соком або білим вином. У відмінність від традиційної дуже гострої російської гірчиці, діжонська набагато м'якше і має солодкуватий пікантний присмак.
Ці 7 видів гірчиці обов'язково треба спробувати!
- Діжонська гірчиця
- Російська гірчиця
- Баварська гірчиця
- Англійська гірчиця
- Американська гірчиця
- Креольська гірчиця
- Фруктова гірчиця
May 15, 2017
Діжонська гірчиця – це французька гірчиця родом з м. Діжона в Бургундії, на честь якого вона, власне, названа. Тут гірчицю виробляють ще із середніх віків. Одна з перших згадок про діжонській гірчиці трапляється у рукописах XIII століття, зокрема у «Промовах апостолів».