Шампанське блакитне кольори роблять за скороченою технологією шампанізації, методом Шарма, додаючи на завершальному етапі ферментації рослинні барвники. Каліфорнійські винороби пропонують сухий варіант блакитне шампанське Blanc de Bleu із шардоні, використовуючи у виробництві напою екстракт ягід чорниці.
Напій отримав назву Blanc de Bleu Cuvee Mousseux Brut та виготовлявся з виноградного сорту шардоне за методом Шарма. Ігристе вино побачило світ у 2006 році, воно мало ніжне блакитний колір завдяки доданню соку чорниці.
Шампанським традиційно називають будь-яке ігристе вино, навіть спиртовмісне газування. Слово «шампанське» стало загальним, проте це докорінно неправильно: так можна називати лише напої із французької провінції Шампань. Інші вина, насичені вуглекислим газом, правильно називати просто ігристими.