Хліб має бути свіжим, мати дрібнопористу структуру і не кришитися. Житній чи пшеничний – залежить лише від побажання виробника. Готовий хліб нарізають, надаючи потрібної форми майбутнім сухарикам. Продукт, що вийшов, сушать у печах при температурі 180-190 градусів або обсмажують з додаванням масла.
Сухарі одержують у результаті сушіння випечених плит хліба. Технологію виробництва сухарів здобних можна розділити на кілька етапів: прийом та зберігання сировини, підготовка необхідної за рецептурою кількості, приготування тіста, випікання сухарних плит та їх витримка, різання на сухарі, сушіння сухарів та їхнє охолодження.
Технологія виробництва сухариків не відрізняється складністю і складається з декількох основних етапів: різання хліба, обсмажування його в жаровочній шафі або печі протягом 10-15 хвилин, додавання спецій та інших добавок, витримка з охолодженням та розфасовка готової продукції.