Саке – національний японський алкогольний напій, у смаку якого можуть бути присутніми хересні та приємно-гіркі тони, нотки винограду, яблук та бананів. У найкращих сортах саке зустрічається смак визрілого сиру, соєвого соусу та свіжих грибів..
Саке — унікальний напій із більш ніж 2000-річною історією. Його виробляють у Японії з рису, але він не є ні рисовим вином, ні горілкою. До першого він не відноситься, тому що зроблений із зерна, а не винограду, а горілкою не вважається, тому що є продуктом природної ферментації, а чи не дистиляції.
Чому саке можна вважати самим міцним алкоголем у світі Чому ж саке називається найміцнішим алкогольним напоєм? Справа в тому, що та ж горілка на етапі до дистиляції містить менше 10% алкоголю! Те саме можна сказати про інші міцні напої – коньяку, віскі і т.д.
Аромат Спектр ароматів японської саке вкрай різноманітний – яблуко, груша, банан, личі, лимон, квіткові аромати, запахи лікарських трав, зернових культур, деревні та ванільні нотки.