Для ослаблення гідролізу розчини слід зберігати концентрованими та при низьких температурах. Крім того, придушенню гідролізу сприяє підкислення (у разі солей, утворених сильною кислотою та слабкою основою) або підлужування (для солей, утворених сильною основою та слабкою кислотою) розчину.
Що уповільнює гідроліз?
Встановлено, що підвищення температури сприяє інтенсифікації процесу гідролізу; добавка азотної кислоти при концентрації 100 г/л уповільнює процеса добавка нітрату амонію практично не впливає на процес гідролізу нітрату карбаміду.
Коли слабшає гідроліз?
1) Вплив температури. Посилення гідролізу при нагріванні розчину нормальної солі пояснюється зростанням дисоціації води, що є ендотермічним процесом. Навпаки, при охолодженні розчину солі гідроліз слабшає.