Сир слід зберігати у холодильнику, робоча температура якого не повинна перевищувати 5 °С. Різні температурні зони всередині холодильника забезпечують оптимальні умови для продуктів харчування. Ідеальна температура зберігання сиру знаходиться в діапазоні від 5 до 10 °C.
Як зберегти сир на довгий час?
Сир слід зберігати при постійній температурі від 0 до 8 °C і високій вологості від 75 до 90%, далеко від продуктів із сильним запахом. Оскільки сир не любить різких перепадів температури та вологості, віддавайте перевагу найтеплішій частині холодильника, чим нижче полиця – тим краще.
У чому найкраще зберігати сир?
Тримати сир рекомендується у закритому вигляді: у скляному, керамічному або пластиковому контейнері або ж у фользі або харчовій плівці. Така міра не дозволить сиру ввібрати сторонні запахи і збереже продукт свіжим якомога довше.