Так найсильніше пригнічує розвиток цвілі фітонциди цибулі, часнику та гірчиці. Цибулю і часник можна нарізати на маленькі шматочки, загорнути у ватку чи марлю, та був покласти в хлібницю чи холодильник. Або можна видавити сік і налити його в невеликий сосуд.10 лют. 2016 р.
Як уникнути утворення плісняви на продуктах харчування?
Як уникнути поява цвілі на продуктах?
- Використовуйте ємності з герметичними кришками Відкривши продукт, не забудьте після використання перекласти його в чисту ємність. …
- Стерилізуйте посуд.
- Дотримуйтесь температурного режиму …
- Готуйте стільки, скільки зможете з'їсти.
- Використовуйте фольгу
Як захиститись від цвілі?
Як запобігти появі плісняви? Цвіль розмножується у вологому середовищі, тому опалення та вентиляція – її найлютіші вороги. Підтримуйте температуру приміщення в межах 16-24 градусів Цельсія і щодня провітрюйте квартиру по 20-30 хвилин у теплу погоду і 5-10 хвилин при температурі нижче нуля.