Зерно ячменю використовують для приготування борошна, круп'яних виробів (перлова та ячна крупи), на корм худобі. Ячмінь використовується при виробництві пива та квасу, при виготовленні сурогатів кави. Ячмінь використовується також для виробництва різних сортів віскі, у медичних та косметичних цілях.
Яка користь від ячменю для здоров'я?
Крупи, особливо ячмінь, містять багато магнію та калію. Вони корисні для серцевого м'яза, особливо при підкріпленні впливом вітамінів Д та Е. Вживання кави з жита та ячменю сприяє нормалізації артеріального тиску, якщо вона підвищена, та зміцненню стінок судин. Лікування та профілактика запалень.
Чи можна їсти ячмінь?
Якщо говорити про користь ячменю для організму, то ячна крупа набагато корисніша за перлівку, адже вона не піддається шліфуванні і містить більше клітковини. Крупа з ячменю вариться досить легко, проте для розварювання перловки потрібно більше часу, тому її рекомендують замочувати попередньо.