Здебільшого вживання простроченої муки не має серйозних наслідків, і майже немає досліджень про вплив вживання гіркої борошна. Якщо борошно, що ви використовуєте, пахне несвіжою, швидше за все, у вас вийде тільки несмачна випічка.
З борошна зі зниженою активністю краще випікати хліб на заквасці. З борошна із незрілого зерна хліб випікати опарним способом, з великою опарою на рідких дріжджах. Кислотність тесту необхідно підвищити (наприклад, додавши замість води сироватку). Додати ферментні препарати.
Слід у відро землі додати 4-5 столових ложки борошна, перемішати та використовувати для висаджування розсади. Борошно, по-перше, підживить корисну мікрофлору, а по-друге, збільшить вміст вуглекислого газу, і, по-третє, «поділиться» азотом, калієм та фосфорами, які в ній містяться, хоч і зовсім небагато.