Забродив мед, що з ним можна зробити? 1-розвести, додати дріжджів-брага, перегнати-самогон. 2 –зробити медовуху. 3-нагріти (до вбивства бродіння) і додавати в канді, у весняний сироп для підживлення, медову ситу.
Деякі бджолярі з метою вигоди або через незнання поспішають зі збором, і відкачують незрілий мед, який незабаром починає тинятися. Відбувається це через високий вміст вологи у продукті. На момент, коли бджоли тільки починають переробляти нектар, міститься близько 60% води.
Насамперед, думка про те, що мед зіпсуватися не може – це міф. Якщо поверхня вкрилася пухкою піною, а запах і смак стали кислими, то продукт краще викинути – він забродив, і навіть їм можна, можливо отруїтися. Ну а якщо мед став густішим, майже твердим – значить, він просто зацукрувався, і це нормально.