Як можна використовувати кунжут

0 Comments 04:41

Кунжут можна додавати в десерти, посипати їм випічку, салати та м'ясні страви. Вони добре поєднуються зі шматочками фруктів, обсмажених у карамелі. В Азії, а найбільше в Китаї, поширена кунжутна олія – густа, з сильним горіховим ароматом. Ця страва чудово підійде для вечірок.

Куди можна використати насіння кунжуту?

Його додають у салати, супи, м'ясні та рибні страви. Їм можна посипати булочки, коржики, хліб чи батон. У східних країнах із кунжуту роблять кунжутну пасту "тахіні". Вона є основою для соусів, гарнірів та інших страв.

Як корисніше їсти кунжут?

Як вживати кунжут Чорний попередньо краще замочувати на 12 годин. Він містить фітинову кислоту, що знижує біодоступність мінералів – кальцію, цинку та інших. За цей час кислота нейтралізується. Лікарі та дієтологи сходяться в тому, що рекомендують попередньо розмелювати насіння сезаму перед використанням.

Related Post

Як пити шипшину до або після їди?Як пити шипшину до або після їди?

Для досягнення жовчогінного ефекту настій шипшини приймають натщесерце в теплому вигляді за 20-30 хвилин до їди. Для покращення смаку та користі в настій можна додати ложку меду. Щоб краще засвоювався