Кунжут можна додавати в десерти, посипати їм випічку, салати та м'ясні страви. Вони добре поєднуються зі шматочками фруктів, обсмажених у карамелі. В Азії, а найбільше в Китаї, поширена кунжутна олія – густа, з сильним горіховим ароматом. Ця страва чудово підійде для вечірок.
Куди можна використати насіння кунжуту?
Його додають у салати, супи, м'ясні та рибні страви. Їм можна посипати булочки, коржики, хліб чи батон. У східних країнах із кунжуту роблять кунжутну пасту "тахіні". Вона є основою для соусів, гарнірів та інших страв.
Як корисніше їсти кунжут?
Як вживати кунжут Чорний попередньо краще замочувати на 12 годин. Він містить фітинову кислоту, що знижує біодоступність мінералів – кальцію, цинку та інших. За цей час кислота нейтралізується. Лікарі та дієтологи сходяться в тому, що рекомендують попередньо розмелювати насіння сезаму перед використанням.