Сир Маскарпоне широко використовується на кухні Ломбардії як замінник вершків або вершкового масла. Його мажуть на бутерброди, змішують з анчоусами, оливками, гірчицею та спеціями, додають у різотто та супи-пюре.. Але основне та найсмачніше використання Маскарпоне – це солодкі страви.
Його використовують для приготування кремів для тортів та тарталеток – достатньо збити його, як вершки, із цукровою пудрою. З маскарпоне виходять прекрасні муси, вершкове желе та заморожені десерти.
Крім того, сир маскарпоне добре доповнює і несолодкі страви. Наприклад, якщо приготувати з ним тост, додавши помідор і яйце перепелине, вийде дуже ситний сніданок, який забезпечить енергією до обіду. Харчова цінність на 100 р.
Страви з маскарпоне
- Торт "Тірамісу" 4.5 15. …
- Чізкейк з маскарпоне 3.9 14. …
- Тирамісу (рецепт класичний) 4.7 8. …
- Швидка глазур із крем-сиру для торта 5.0 8. …
- Шоколадний бісквітний рулет 4.8 8. …
- Класичний чізкейк з маскарпоне 4.3 7. …
- Тирамісу з печива ювілейне 4.4 6. …
- Тірамісу з маскарпоне 4.2 6.