Айву практично неможливо їсти у сирому вигляді – вона суха, тверда і любить в'язати язик. Зате чудово поводиться після термічної обробки, і неважливо який – айву добре запікати, смажити і варити. Її плоть не розвалюється, залишаючись зосередженою, а ще розкривається прекрасний аромат.25 Грудня. 2017 р.
Чи можна їсти айву просто так?
Розібравшись з корисними властивостями айви, приступаємо до найсмачнішого. На відміну від популярніших фруктів – яблук і груш, на які вона так схожа і з ким полягає в спорідненості, айву рідко їдять у сирому вигляді. Навіть стигла айва має кислий та терпкий смак.
Чи можна їсти айву У сирому вигляді?
Не всі сорти айви (Cydonia oblonga) їстівні у сирому вигляді. Плоди дерев айва, що ростуть у Швейцарії, Німеччині та Австрії тверді і через дубильні речовини, що містяться в них, є гіркими на смак. Тому для вживання в сирому вигляді найчастіше використовуються сорти з південніших країн (наприклад, Туреччини).