Агар–агар розводять у різних гарячих рідинах, це може бути вода, бульйон, сік, молоко. Після цього масу ретельно розмішують і дають настоятися 15 хвилин. Далі необхідно довести рідину до кипіння, при цьому постійно помішуючи. Агар–агар повинен повністю розчиниться.Jul 29, 2015
Як користуватися агар–агаром у порошку? Для початку загусник необхідно замочити у воді або в будь-якій іншій рідині (соку, бульйоні), залежно від страви, що готується, на 15 хвилин, після чого довести його до кипіння на невеликому вогні, постійно помішуючи віночком.
Агар погане очищення часто неприємно пахне водоростями. Якісний ж агар–агар майже немає запаху. Щоб перевірити силу агар–агара додайте 1 г порошку 100 г води і дайте набухнути протягом 30 хвилин. Після цього доведіть суміш до кипіння і перелийте в ємність для остигання.
Щоб перевірити, чи достатньо агара міститься в розчині, потрібно налити трохи в чайну ложку і помістити на півхвилини в морозильну камеру. Якщо вміст ложки застиг, концентрація вибрана правильно. Якщо розчин залишився рідким, можна додати до нього трохи агара і знову нагріти.