Ягоди та сік калини застосовують при лікуванні застуди, кашлю, виразки шлунка та 12-палої кишки, при коліті, хворобах печінки, ревматизмі, при внутрішніх кровотечах. Ягоди калини – Це діабетичний продукт. Настій плодів калини рекомендується вживати при гастритах, гіпертонії, запорах.
Якщо у вас проблеми з печінкоютоді використовуйте сік калини або відвар із її ягід. Такий напій має жовчогінний ефект і є аналгетиком, він покращує склад крові, очищає печінка від токсинів, а також допомагає прибрати камені із сечового та жовчного міхура.
Подолати сильний кашель, усунути ознаки бронхіту та ангіни, а також інших респіраторних захворювань допоможе калиновий відвар. Для його приготування потрібно залити перетерті ягоди розтопленим медом у пропорції 1:2, після чого наполягти щонайменше 20 хвилин. Пийте ці ліки потроху протягом дня.