Очі на фрукті повинні бути жовтувато-коричневими, із засохлими кінчиками, борозенки між ними – зеленими. Коричневі плями на фрукті – ознака того, що він почав підгнивати. Злегка натисніть пальцем на вічко ананаса. У хорошого, стиглого плоду ямка на поверхні швидко вирівнюється.
Притисніть кірку пальцем, і якщо вона трохи пружинить, значить, ананас стиглий. Жорстка чи м'яка кірка свідчить не на користь ананаса. У стиглого плоду кірка може бути зеленого кольору. Соковитість м'якоті визначається поплескуванням долоні по ананасу.
2:2313:17Suggested clip 55 secondsЯк вибрати ананас ПРАВИЛЬНО?! / Завжди СОЛОДКИЙ – 2 варіанти …YouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Шкірка стиглого ананаса тверда та пружна. При натисканні очі повинні проминатися і відразу відновлюватися. Якщо натиснули, а вм'ятина залишилася, фрукт почав псуватися. Якщо ананас твердіше за кокос, він ще не дозрів.