Набираємо в миску трохи води і ставимо в неї листя салату зрізом донизу, ніби букет квітів у вазу. Зверху накриваємо харчовою плівкою або вологим рушником і ставимо у холодильник.Jul 19, 2021
18 годин Термін придатності салатів регламентовані: Салати із сирих овочів або фруктів, можуть зберігається 18 годин, після заправки – лише 12. Салати з додаванням м'яса, птиці, копченостей – 18 годин (після заправки – 12). Салати та вінегрети з варених овочів – теж 18 годин (після заправки – 12).
Дно упаковки слід застелити паперовою серветкою і зверху накрити зелень нею ж. У такому стані листовий салат буде придатним для вживання протягом двох тижнів. Варто згадати про те, що після кожного дня листя салату втрачають близько 25% корисних якостей.
Як заморозити зелений салат Виберіть свіжі листочки без пошкоджень. Відірвіть у кожного корінець. Промийте листя під струменем прохолодної води і струсіть їх, щоб видалити зайву вологу. Якщо ви хочете заморозити листя салату цільними, оберніть кожен у харчову плівку, помістіть у контейнер і поставте в морозилку.