Насамперед, потрібно запам'ятати, що все прилади – ножі та ложки, розташовані праворуч від тарілки, беруть і тримають під час їжі правою рукою, а всі ті, що розташовані ліворуч, – лівою рукою. Десертні прилади, Розташовані ручками вправо, беруть правою рукою, а ручками вліво – лівою рукою.
Як правильно користуватися столовими приладами?
Прилади мають праворуч від страви, для якої вони сервіровані. Виделку розміщують зліва, а ложку – праворуч, якщо вони обидві використовуються для зачерпування. Після їх використання обов'язково повертають назад. Якщо ложка подавалася на окремій тарілочці, це означає, що її потрібно залишити у спільній страві.
Як користуватися виделкою та ложкою для салату?
Ложка використовується для накладання дрібно нарізаних салатів, а вилка дозволяє надлишкам соусу залишатися в чаші при подачі салатів з великою кількістю заправки. Прилади для салату можуть бути виконані у вигляді ножиць або щипців, на кінцях яких розташовані салатна ложка та вилка.