Способи застосування: 4 ст. ложки подрібненого насіння пажитника залити 0,6 літра холодною водою, кілька годин дати настоятися, після чого довести до кипіння на сильному вогні і відразу процідити. Приймати теплим по 50 мл тричі на день перед їдою.2 березня. 2020 р.
Як вжити насіння пажитника?
Пажитник додають у суміші приправ, наприклад каррі, хмелі-сунелі та інші приправи в якості спеції, що покращує травлення.. Із насінням пажитника у страв з'являється горіховий присмак. Відмінно підходить для додавання до хліба. В Індії жінки їдять насіння шамбали для відновлення сил після пологів.
Як використовувати пажитник у їжу?
Молоді ніжні листочки пажитника додають у салати, в овочеві та грибні супи, другі страви та соуси. Проросле насіння служить основою салатів в деяких національних кухнях Греції та Єгипту. Сушене насіння в кулінарії застосовується як у цілому вигляді, так і розмелене в порошок.