Перед першим використанням посуд з нержавіючої сталі слід вимити теплою водою з миючим засобом, обполоснути та добре витерти. Якщо при першому використанні на посуді з'явилися плями, не поспішайте засмучуватися. Вони легко видаляються 4,5% розчином столового укусу чи лимонної кислоти.
Як вперше використати каструлю з нержавіючої сталі?
Перед першим використанням вимийте каструлю теплою водою з рідким миючим засобом. Додайте сіль тільки в воду, що закипіла, це дозволить уникнути сольових відкладень на дні каструлі, які можуть призвести до утворення маленьких білих плям і корозії.
Що не можна готувати в каструлі з нержавіючої сталі?
Посуд з нержавіючої сталі вважається дуже міцним і зручним, але нікель, що входить до складу цієї сталі, – сильний алерген і має канцерогенні властивості. Не рекомендується готувати в такому посуді гострі та овочеві страви.