Можна додати її для приготування джемів, напоїв, концентрованих соків, майонезу, сирного соусу та кетчупу. Лимонну кислоту використовують при консервуванні овочів, ягід та фруктів, варіння компотів, соусів та супів.11 лист. 2020 р.
Як правильно розвести лимонну кислоту?
Гранули розводяться водою 1:2 – на одну ложку лимонної кислоти дві ложки води. Кількість води можна збільшити, щоб зробити розчин менш концентрованим. Якщо ви плануєте готувати страву з термічною обробкою (випікати, нагрівати, смажити тощо), сміливо можете замінювати свіжий сік лимона кислотою.
Як використати лимонну кислоту для чайника?
Нагрійте в чайнику воду і покладіть у окріп шматочок лимона або лимонну кислоту. Залишіть накип розмокати на 1-2 години. Промийте чайник губкою і добре прополощіть. Після першого кип'ятіння воду потрібно буде злити.