Користуватися вакуумним пакувальником (одно- та двокамерним) досить просто. Спочатку варто помістити продукт у спеціальну плівку (пакет). Потім потрібно покласти заготовку в камеру машини та зачинити кришку. Після цих маніпуляцій апарат почне відкачувати повітря із пакета.
Для вакуумації рідин використовують гравітаційний метод. Вакуумний пакувальник ставлять на край столу, в пакет наливають рідину. Край пакета фіксують кришкою пакувальника. При цьому пакет розташовують так, щоб його верхня частина залишалася на столі, а нижня висіла в повітрі.
Розмістіть пакет відкритою стороною у вакууматорі між ущільненнями, рифленою стороною донизу. 4. Увімкніть вакуумний пакувальник в автоматичному режимі. Вакууматор відкачає повітря і запаює пакет.
Вакуумні пакети призначаються для пакування методом вакуумування різних продуктів, насамперед замороженого м'яса, птиці, нарізаних шматочків ковбаси, шинки, буженини, риби, м'ясних та рибних напівфабрикатів та кулінарних виробів.