Для цього спочатку складіть невелику гірку з них і зверху насипайте вугілля. Підпалюйте папір, тріски почнуть горіти та розпалять вугілля. Аналогічно можна розпалити і дрова. Краще використовувати деревину вільхи, осика, дуба, вишні, кизилу, лозу винограду, вони горять без сажі та іскор.
Як використовувати деревне вугілля для шашлику?
При розпалюванні натурального деревного вугілля можна скористатися кубиками сухого спирту. Для цього краще діяти так: усередині жаровні викладіть паливо та сформуйте в ньому невелику лунку, куди помістіть шматочок сухого спирту. Тепер акуратно підпалюємо, коли вугілля в цій воронці розгориться, можна додати їх ще.
Як правильно розпалити деревне вугілля?
Спосіб 1. Спеціальні рідини для розпалювання
- У котел засипте необхідну кількість палива.
- Полийте його рідиною, дайте вбратися. Повторіть вдруге, якщо це потрібно.
- Підпалювати за допомогою запальнички з довгою ручкою або спеціальною шпажкою, щоб не обпектися.