При нанизуванні м'яса, гарячий шампур припікає місце зіткнення м'яса із залізом утворюючи скоринку. Так сік із м'яса не виходитиме назовні. Нанизуйте три, максимум чотири шматки м'яса, якомога ближче до спіралі впритул один до одного. Шампури необхідно постійно крутити для рівномірного прожарювання м'яса.
Нарізати та нанизати м'ясо на шампур За правилами нарізають м'ясо поперек волокон, а ось насаджувати його на шампур потрібно вздовж волокон без проміжків між шматками, але й не надто притискаючи їх один до одного.
Цей виріб із харчової нержавіючої сталі, який використовують для приготування продуктів (м'яса, риби, овочів) на відкритому вогні. Чому шампур закручений? Це зроблено для твердості. Оскільки більшу частину шампура займають продукти, вигнута рукоять допомагає розподілити вагу і не дає погнутися шампуру.