Вода повинна бути температури 92-94 ° C, для чого її слід закип'ятити і залишити на 3-5 хв. Накрийте френч–прес кришкою, не опускаючи поршня. Дайте кава 2-3 хвилини, щоб настоятися, потім відкрийте кришку, перемішайте і дочекайтеся осідання дрібних частинок. Потім повільно опустіть поршень, перелийте напій чашку/келих.
Як правильно збивати молоко у френч пресі?
Френч-прес швидко промиваємо та наливаємо туди 300 мл теплого молока, приблизно 60-65 градусів. Далі швидкими рухами поршня вгору-вниз збиваємо молоко до густої щільної піни. На це у вас піде приблизно 30 секунд.
Як правильно використовувати френч-прес?
Принцип роботи френч-пресу простий: у колбу засипають суміш для заварювання, заливають водою, накривають кришкою і дають настоятися кілька хвилин згідно з рецептурою. Коли настій готовий, плунжер плавно опускають униз.. Так вся гущавина залишається під пресом, а вгорі виходить чистий напій, який можна розливати по чашках.