Бажано вживати нежирні сорти м'яса (курятина, телятина) у вареному та запеченому вигляді, парові котлети, відварний язик. Два-три рази на тиждень можна, можливо кролятину, індичатину, нежирну свинину. Молочні та кисломолочні продукти – нежирні. Вершкове масло, солодкі йогурти з наповнювачами вершки заборонено.10 чер. 2021 р.
Що категорично не можна їсти при цукровому діабеті?
До заборонених продуктів відноситься маргарин, кондитерський жир, спред, картопля фрі, хот-доги, бургери, повітряна кукурудза. Фрукти. Не рекомендується вживати деякі фрукти та сухофрукти. Серед них курага, фініки, інжир, родзинки, хурма, диня, виноград, банани.
Що дуже корисно при діабеті?
ФРУКТИ ТА ЙОГОДИ: Вишня, журавлина, брусниця, груша, яблуко. КАШІ: Ячмова, рисова, вівсяна, гречана. М'ЯСО: Кролик, індичка, телятина. РИБА: Річкова риба нежирних сортів.