Якість грудного молока практично не залежить від раціону матері. Усі необхідні дитині компоненти – вода, білки, вуглеводи та жири – присутні у грудному молоці і тоді, коли харчування матері обмежене.
живлення матері не впливає на кількість та якість вуглеводів грудного молока. Олігосахариди, що входять до складу грудного молока, забезпечують розвиток кишкової флори та підвищують стійкість малюка до інфекцій Кількість мінеральних речовин у грудному молоці не залежить від дієти матері.
А ось що дійсно посилює вироблення грудного молока, так це лактогенні продукти харчування: адигейський сир, бринза, фенхель, морква, насіння, горіхи, приправи (імбир, кмин, аніс).
Жирність молока залежить від того, наскільки наповнені груди. На початку годування груди можуть бути наповнені більше (і тоді молоко буде менш жирним) або менше (і тоді жирність буде вищим).