Опір засвоюваності зменшується при термічної обробки. Однак коли ми остуджуємо картоплю, її структура кристалізується, і глікемічний індекс знижується. Картопля заважає схуднення лише у тому випадку, якщо ви неправильно враховуєте його калорійність. З іншого боку, значної ролі грає спосіб приготування.
Смакові якості коренеплоду подобаються багатьом, але захоплюватися овочевою культурою не рекомендується. У картоплі міститься велика концентрація крохмалю. Його особливістю є те, що, надходячи в організм, він перетворюється на глюкозу, провокує сплеск цукру в крові.
Він містить безумовно повний набір корисних речовин для підтримки нормальної життєдіяльності організму. Це говорить про те що якщо Ви хочете є тільки картопля – їжте, нічого поганого не буде. У складі картоплі є кальцій, залізо, фосфор, вітаміни B, C, K та P.