Його використовують у салатах, як приправу, для прикрашання страв. Продають його у консервованому або сушеному вигляді. У разі його слід перед вживанням замочити у питній воді. Має солонуватий смак з легким морським ароматом.27 Apr 2020
Для кулінарного використання морські водорості заготовляють у морозиво, солоному, маринованому та сухому вигляді. Будь-які водорості можна класти в супи та страви з риби, з них роблять дуже смачні салати, в Японії та за її межами багато їхніх видів – незамінний інгредієнт у суші-барах.
Сухі подрібнені водорості використовують як заміну солі в супах та гарнірах. З неї виходять смачні салати у поєднанні з овочами, грибами, яйцями, сиром та різними спеціями. Морську капусту тушкують із овочами, щоб подати як гарнір до м'яса чи риби.
Вживати в їжу можна, можливо практично всі види морських водоростей, так як отруйних серед них немає, деякі не підходять через жорсткість та неприємний смак. Їх використовують і як самостійний продукт харчування, та для приготування різних гарнірів та гострих приправ.