Невеликі шматочки омуля заморожують і їдять у сирому вигляді, при цьому вмочують суміш чорного перцю з сіллю. Дуже смачно виходить омуль холодного та гарячого копчення, а також у консервованому вигляді з томатним соусом та олією.
Скільки зберігається омуль холодного копчення, залежить від умов зберігання. У вакуумі у холодильній камері при +5°С копченість можна зберігати до 30 днів, у температурному режимі від -2°С до -5°С тривалість зберігання збільшується до 2 місяців.
Риба омуль – Представник сигових (родина лососевих). Високо цінується за своє ніжне, багате на корисні речовини, делікатесне м'ясо. Його можна, можливо смажити, гасити, запікати, варити з нього юшку, а омуль гарячого чи холодного копчення, особливо балик, стане справжньою окрасою святкового столу.