Як і раніше, молюсків сьогодні прийнято їсти сирими, їх почали подавати із заправкою з лимонного соку або оцтового маринаду та з іншими інгредієнтами. Устриці чудово зберігають всі властивості в приготовленому вигляді. Mar 22, 2021
Іноді кажуть, що устриці не жують, а одразу ковтають. Це помилка. Так не відчуєш текстуру устриці і не розрізниш відтінків смаку. Відправивши до рота молюска разом із устричним лікером, не поспішайте відразу ковтати.
У неформальній обстановці устриць їдять, просто перекидаючи їх у рот і випиваючи сік із раковини. Лимонний сік – гарний індикатор свіжості продукту. Якщо устриця свіжа, після добавки лимонного соку вона повинна трохи зморщитися. Крім лимона та різних соусів до сирих молюсків можуть бути подані устричні крекери та хрін.
Не їжте після устриць нічого білкового та морського, які б розкішні лангустини, креветки, краби та омари не крутили перед вами хвостом. Втім, стейк теж не їжте. Не кажучи вже про казанок мідій.