Найкраща закуска до джину – Лимон, маслини, маринована цибуля (за версією англійців). Цілком доречними будуть риба та морепродукти, сир, копченість. Також – овочі (особливо огірок), страви з грибів, ягідні та просто солодкі десерти. Можна закушувати джемом, як п'ють джин англійці.
Як правильно пити джин? Джин прекрасний як у чистому вигляді, так і як основа для коктейлів. Налийте в келих трохи напою, додайте кілька кубиків льоду та прикрасьте композицію часточкою лайма. Але також можна туди додавати різні соки, лікери та інші легкі спиртні напої, наприклад, мартіні.
Оскільки джин вважається міцним напоєм і деякою мірою обпікає, пити його в чистому вигляді необхідно залпом. Це важливо! Джин у чистому вигляді закушують, але не запивають! Як закуски підійдуть морепродукти, риба, в'ялене м'ясо.
Джин змішують із газованою мінеральною водою, колою, содовою або фруктовими соками (переважно цитрусовими). Головна перевага цього способу – можливість регулювати міцність спиртного у своєму келиху. Точних пропорцій немає, розбавляти джин можна на власний розсуд.