Сироватка – рідина, що залишилася після згорнутого та процідженого молока. Вона дуже корисна для кишечника і лікує багато захворювань, наприклад діабет. Молочну сироватку п'ють у звичайному вигляді, застосовують як інгредієнт для коктейлів, як добавку для салату, при випіканні кондитерських виробів тощо. д.
Які рослини можна підживлювати молочною сироваткою?
Які культури удобрюють сироваткою Найчастіше сироватку застосовують для підживлення помідорних та огіркових грядок. Нарівні з цими культурами добре сприймають добрива баштанні, коренеплоди та цибулю. З плодових дерев сироватка корисна яблуням, з садових квітів – троянд і півонії.
Де можна використовувати молочну сироватку?
Вона використовується як самостійний продукт, також на її основі роблять інші напої, що застосовують при виробництві хліба та іншої випічки, комбікормів. Крім харчової промисловості, молочна сироватка затребувана у косметології та медичній сфері.