Після закипання води свіжі гриби потрібно готувати:
- для супу – 40 хвилин (хоча зазвичай до нього додають смажені);
- перед маринуванням – 20-25 хвилин;
- перед жаркою – 15-20 хвилин (іноді смажать відразу сирі підберезники, особливо якщо вони молоді та дрібні);
- перед заморожуванням – 20-25 хвилин (часто заморожують обсмажені гриби).
24-Jul-2020
Білі гриби, підберезники та подосиновики достатньо очистити від гілочок, листя та хвої. Після цього капелюшок кожного гриба потрібно розрізати на дві частини, відокремивши його від ніжки. Після чого гриб треба оглянути на наявність невеликих дірочок. Якщо вони є, то в грибах побували грибні черв'яки.
Складіть гриби в каструлю та залийте водою кімнатної температури. Доведіть до кипіння на середньому вогні і перекладіть в іншу каструлю з водою, що вирує. Посоліть до смаку. Після повторного закипання варіть необхідний час на середньому або невеликому вогні.