Отже, розіб'ємо процес приготування сусла із солоду на етапи:
- Купаж (комбінуємо різні сорти солоду).
- Дроблення (подрібнення) солоду.
- Затирання солоду (змішування з водою, варіння).
- Фільтрування.
- Охолодження.
- Зброджування.
Sept 8, 2015
1 година Варка сусла і охмелення пива Під час кип'ятіння вбиваються всі необхідні мікроорганізми, остаточно руйнуються ферменти солоду. Рекомендується кип'ятити сусло мінімум 1 год. Кип'ятіння має бути активним, за 10-15 хвилин до закінчення варіння вогонь краще зменшити та накрити сусло кришкою.
При кип'ятінні сусла з хмелем відбувається ізомеризація альфа-кислот, що знаходяться в останньому. Це забезпечує наявність смакоароматичних хмелевих складових у готовому пиві. Також під час кип'ятіння відбувається коагуляція білків. Це дозволяє висвітлити пиво.