Ведмедиця тримає дитинчат у себе на череві серед шерсті в теплі, зігріваючи своїм гарячим диханням. Вона годує ведмежат густим молоком, яке у неї виробляється за рахунок накопичених з літа жирових запасів.
І хоча ведмеді – хижаки, вони всеїдні. Звичайно, ведмежата за допомогою мами та няньок повинні опанувати знання, що і як можна використовувати в їжу. Тому вони шукають рослини, які плодоносять, із задоволенням збирають ягоди, не відмовляться «закусити» грибом.
Тим не менш, за більш ніж сторічний період утримання цих тварин був накопичений значний досвід їх годування у вольєрах. Основу харчування білих ведмедів у всіх зоопарках складає м'ясо та риба приблизно в рівних пропорціях. З м'яса найчастіше використовується яловичина та свинина, рідше – конина, оленина, кролик.