Розміщення солоної риби в морозильній камері за температури до -8 градусів дозволяє продовжити термін зберігання до півтора місяця. Якщо продукт упакований у вакуумні пакети, а температурний режим налаштований на -8 і нижче градусів, свіжість солоної риби зберігається протягом півтора-двох місяців.17 Sept 2020
1:364:01Suggested clip 59 secondsЯк зберігати солону сьомгу – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
І солоний лосось, і рибку гарячого копчення потрібно зберігати у холодильнику лише у закритому лоточці. Це потрібно для того, щоб риба не «обвітрилася», не увібрала запах інших продуктів, і сама не передала їм свій аромат. Якщо риба купувалась без вакуумного пакування, її можна буде загорнути у фольгу.
1 місяця Термін придатності солоної риби залежить від відсотка вмісту солі та упаковки. Слабосолона риба домашнього приготування зберігається не більше 3 діб, риба середнього посолу – до 15 діб, міцного посолу – до 1 місяця. Солена риба у вакуумних упаковках має термін придатності 1 місяць.