У холодильнику полуниця має бути обов'язково сухою. Для цього застеліть тарілку, лист або неглибоку скляну/керамічну/пластикову миску парою паперових рушників. Покладіть немите полуниці на рушники в один шар, накрийте кришкою та приберіть у холодильник до використання.
В останні кілька років майже всі холодильники випускаються зі спеціальними відділеннями, температура яких не перевищує 2 ºС. Саме туди треба покласти полуниці.
Взагалі їх можна зберігати протягом 5-10 днівякщо попередньо охолодити відразу ж після збору врожаю і тримати при 0°С і відносній вологості 90-95%. Термін зберігання ягід можна продовжити, застосовуючи 10-30% вуглекислого газу під час зберігання у холодильному транспорті, що допомагає стримати зростання грибів.