Для відварювання м'яса на салат або для інших страв закладайте грудку у киплячу воду. Коли рідина знову закипить, додайте лаврушку, перець, моркву, часник, петрушку та інші інгредієнти на свій смак. Готовий птах посоліть і залиште в бульйоні на 15-20 хвилин.
Скільки варити куряче філе для салату і для супу Свіже охолоджене філе опустіть у окріп. Додайте пару лаврових листків для покращення смаку. Філе, куплене в магазині, потрібно варити 15-20 хвилин, а м'ясо домашнє курки – 1,5-2,5 години на повільному вогні при відкритій кришці. Після варіння Не витягайте м'ясо відразу.
Максимальний час, протягом якого вариться грудка – 30-40 хвилин. Після цього вона починає втрачати свої гастрономічні якості та просто сохнути. Щоб м'ясо вийшло смачним та соковитим, його краще не класти у холодну воду, а дочекатися, поки вона закипить, після чого викладати грудку у каструлю.