глазур швидко висихає і не липне – буквально хвилин через 10 вона візьметься зверху скоринкою, через 3-4 години затвердіє повністю (якщо шар дуже товстий, то сохнути буде довше, а якщо тоненький, то швидше);
Покриття виходить завтовшки приблизно 0,5-1 см, повністю висихає (залежно від товщини) за 4-8 годин. Якщо ж ви продовжите збивати глазур далі, вона ставатиме ще густішим, об'ємнішим і щільнішим.
Час висихання глазурі залежить від її консистенції, а також від температури та вологості у приміщенні. Закладайте не менше 20-30 хвилин на висихання контурних пряників і до 1-2 годин для пряників, повністю залитих глазур'ю.
Чим вища температура повітря, тим швидше висохне глазур печиво або пряники. Саме тому кондитери досить часто сушать кондитерські вироби, які покриті айсингом, в духовці. Вологість. Чим вища вологість повітря в приміщенні, тим довше застигатиме глазур на пряниках.