Якщо у вас велика кількість соковитої зелені, яку ви хочете зберегти на зиму, можна просто добре подрібнити її (практично до стану пюре), скласти в пакети, які підходять для заморожування, випустивши з них наскільки можна все повітря (або використовувати вакуумні пакети), і заморозити на термін до шести місяців.Jun 10, 2021
1 рік Заморожена зелень завжди використовується без попереднього розморожування. Зберігати заморожений кріп, петрушку, кінзу естрагон та інші трави можна, можливо в морозилці до 1 року.
Яку зелень не можна заморожувати Зелена цибуля, салати мають ніжну структуру і після розморожування втрачають вигляд, розповзаючись як мокрий папір. Відбувається це через надмірну кількість вологи у структурі рослини.
Заморожування зелені – Найшвидший і зручний спосіб зберегти петрушку, шпинат, кріп і базилік на зиму. Заготувати про запас на зиму городню зелень – не проблема. Це можна, можливо зробити кількома способами: посушити її, посолити або заморозити.