Коли вся волога піде, розкладіть пакети і заморозьте. У морозильній камері такі гриби зберігаються до 6 місяців. Гриби для заморожування у смаженому вигляді промийте, наріжте пластинами.
6 місяців Свіжі гриби при температурі не вище 5°C зберігаються 2-5 діб. У морозилку при -18 ° C і нижче – більше 6 місяців. Перед приготуванням заготовок для зберігання печериці можна, можливо вимити або ретельно витерти капелюшки паперовими серветками.
Для заморожування підходять усі їстівні гриби, але більше за інших – міцні і не червиві молоді білі гриби, подосиновики, підберезники, печериці, лисички, опеньки. Гриби – Дуже делікатний продукт і тому вимагає уважного ставлення і як можна скорішої переробки.
Після заморожування вони не втрачають свої корисні властивості, їх можна, можливо смажити, варити або запікати в духовці, без ризику завдати шкоди здоров'ю або отримати несмачні страви.