Холодець треба буде з'їсти через 3-4 дні після приготування і пізніше. У середньому термін придатності становить 4-5 днів, а якщо рідина вийшла жирна, то збереження продовжується до 7 днівоскільки шар жиру зверху перешкоджає проникненню повітря.
Як зберегти холодець на тиждень?
Бувають ситуації, що холодця приготовлено дуже багато і з'їсти його неможливо в межах терміну придатності. Тоді холодець краще заморозити. Для цього ємність із колодцем закривають кришкою і, для виключення вбирання сторонніх запахів морозилки, загортають у кілька шарів харчової плівки.
Як освіжити холодець?
Якщо холодець не з'їли за два дні, його потрібно освіжити – це означає прокип'ятити 5-10 хв і розлити в чисті тарілки, начебто заново зготовлений. Після остигання прибрати в холодильник.